Losos snadno a rychle
Srpen 2018
Hledáte způsob, jak rychle a zdravě připravit lososa? Žádný tuk navíc, losos je tučná ryba sama o sobě. Nemusíte stát u pánve a výsledkem je šťavnaté maso.
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut, pečení 30 minut
NÁROČNOST
Velmi jednoduché
INGREDIENCE
Losos filet
1 velká cibule nebo 2 menší
3 větší stroužky česneku
Sůl, mletý kmín, ¼ kostky bylinkového bujónu bez glutamátu
POSTUP
Do zapékací misky nakrájejte na hrubo cibuli a česnek, položte na to filé z lososa kůží dolů, rybu posolte a posypte trochou mletého kmínu. K cibuli přidávám ještě kousek kostky bylinkového vývaru bez glutamátu a spol., dodá to šťávě lepší chuť. Můžete samozřejmě ochutit jakýmkoli kořením na ryby, ale moje děti to nejedí, tak volím tuto cestu.
Podlijte vodou tak, aby kůže lososa byla ve vodě, přiklopte víkem a dejte péct.
PEČENÍ
V klasické troubě, horní a dolní ohřev – prvních 15 minut na 210 stupňů, až voda začne bublat, tak uberte na 190 stupňů a ještě cca 15 minut pečte. Asi by stačilo méně, ale moje fobie ze syrového masa mi nedá jinak :-).
Dobrou chuť!
Romana